Op een zonovergoten zaterdagochtend, 12 maart 2016, verzamelden 7 Lions  van onze club Heemstede-Bennebroek zich bij de zorgboerderij Zebra Zorg in Vogelenzang. Al sinds enkele jaren snoeien Lions de appelbomen bij de boerderij, in het kader van het landelijke NL Doet project. De koffie was warm, de uitleg uitstekend en onder de enthousiaste leiding van Anneke bestormden de leeuwen "hun" bomen. En ze bleken het snoeien nog niet verleerd te zijn!

Geconcentreerd werden scharen, zagen en ladders in stelling gebracht om de bomen van hun overtollige takken te ontdoen. Beneden op de grond graasde Herbert, onze club Nestor, de geknipte takken bij elkaar en vervoerde ze vakkundig naar de shredder.

Enkele Lions durfden het aan om de hoogste toppen te bedwingen, anderen hielden het op een middelhoog trapje en anderen bleven laag bij de grond.

De zon stond hoog en de lunch, compleet met soep van Zebra-Zorg, werd met smaak in het zonnetje verorberd. Versterkt na de lunch gingen ze met dubbele energie aan de slag.

Anneke beoordeelde de prestaties en stuurde bij waar nodig. Het ging zo goed, dat omstreeks 15.00u het werk als af werd beschouwd. Het was mede te danken aan het snoeien van vorige jaren, dat het project van deze dag als "appeltje-eitje" werd betiteld. Het werk zat er op en na de nodige dankbetuigingen en groepsfoto's keerden de Lions voldaan naar huis.

We zijn benieuwd hoe snel ze het in 2017 voor elkaar krijgen! We komen terug!